Tema på opplæringsdagene i oktober

27.08.2014 09.29.35 av Renate Mortensen

Under opplæringsdagene til økonomisenteret vil innkjøpstjenesten ha fokus på den praktiske gjennomføringen av konkurransene.

Problemstillinger som vi ofte får spørsmål om er:

• Hvilke alternativ har vi?
  • Må vi kunngjøre på Doffin?
  • Kan vi kontakte hvilke leverandør vi vil?
  • Hvordan skal vi gå frem og hvilke regler skal vi forholde oss til?

Vi vil prøve å besvare disse spørsmålene i løpet av disse to dagene.

Dag 1 vil i stor grad være repetisjon fra opplæringsdagen i mai. Da ble hjemmesiden vår gjennomgått med det formål å gi dere et verktøy som dere kan bruke i forbindelse med gjennomføring av konkurranser. På hjemmesiden finner dere bl.a. fylkeskommunens egne retningslinjer for innkjøp, fullstendige konkurransegrunnlag som innkjøpstjenesten har brukt i tidligere konkurranser, linker til nyttige nettsider (Doffin, Difi, Lovdata, etc.), oversikt over avtalene våre og mye mer.

Dag 2 vil vi ta utgangspunkt i en reell case. Det skal kjøpes inn nye PCer til de ansatte på en skole. Vi vil prøve å vise hvordan dere skal gå frem, hva dere må tenke på og hvilke ulike problemstillinger dere kan havne i. I tillegg vil vi prøve å gi noen tips om hvordan utarbeide kravspesifikasjonen og hvordan sette riktige tildelingskriterier.

Informasjon om påmelding kommer i egen mail.

Forøvrig anbefaler vi alle om å besøke hjemmesiden til innkjøpstjenesten med jevne mellomrom. Vi prøver å legge ut informasjon om de nye avtalene vi har fått i havn. Kom gjerne med tips om nyheter som vi kan publisere. Har dere gjennomført en konkurranse dere vil dele? Si fra til oss på e-post: innkjop@tromsfylke.no