Svindelforsøk

18.03.2015 15.33.59 av Renate Mortensen

I det siste har Troms fylkeskommune opplevd flere ulike tilfeller av svindelforsøk.

For eksempel ringte en person rett før jul og utgav seg for å være fra Staples. Han kunne tilby veldig gode priser på et utvalg produkter. Det viste seg i ettertid å være et firma fra Sverige uten noen tilknytning til Staples.

Vi har fått rapporter om oppringinger fra firmaer som stiller spørsmål om endring av oppføringer i telefonkatalog for så å sende faktura senere. I tillegg får vi mange faktura som faktisk ikke er faktura, men reklame.

Vårt råd til dere er å være kritisk til alle slike henvendelser. Ikke bestill varer, eller betal faktura dersom du er i tvil. Ta heller kontakt med innkjøpstjenesten, eller regnskapsteamet for å få klarert leverandøren før du gjør noe.

Hovedregelen er at våre leverandører ikke ringer deg for å informere om kampanjer. De sender deg skriftlig informasjon. I tillegg vil prisene være oppdatert på leverandørens netthandel eller på e-handelsplattformen. Sjekk fakturaene før de attesteres/anvises. Vær sikker på at din enhet faktisk har bestilt varer fra denne leverandøren og vær sikker på at dere har fått varen.

Er dere usikker anbefaler vi en tur innom nettstedet Trygg Handel.no. De har oppdaterte lister over useriøse leverandører (fakturautstedere). Her kan dere se hvem som er aktive svindlere eller driver med villedende markedsføring i markedet om dagen. Advarslene bygger først og fremst på informasjon fra medlemmene til Trygg Handel, men også fra direkte kontakt og eksterne informasjonskilder.

Trygg Handel AS eier informasjonen på svartelisten i sin helhet, og spredning av informasjon uten å henvise til Trygg Handel som kilde er ikke tillatt.

PS! Du trenger ikke være medlem/kunde hos Trygg Handel for å få tilgang til svartelisten.

Stikkord: Svindel Faktura Avtale