Papirtilbud ikke lenger tillatt

04.09.2018 12.47.56 av Renate Mortensen

Fra og med 1. juli ble vi pålagt å benytte elektronisk kommunikasjon i våre anskaffelser. Kort fortalt betyr det at innkjøpsfaget har tatt et nytt langt steg inn i den digitale tidsalderen, men hva betyr det i praksis og hvilke konsekvenser får det for TFK?

I det nye regelverket vi fikk i 2017 defineres utveksling av anskaffelsesdokumenter, forespørsler om deltakelse i konkurranse og bekreftelse av interesse og tilbud som kommunikasjon som ikke kan gjennomføres muntlig. Med andre ord skal denne type kommunikasjon foregå skriftlig eller på annen måte kunne dokumenteres skriftlig.

Mye av dette er allerede ivaretatt i via Doffin/TED, men den største forandringen skjer i forhold til innlevering av tilbud. I det nye regelverket er vi nå pålagt å ta imot tilbud elektronisk. Med andre ord er papirtilbud via post eller levert direkte på døren ikke lenger er tillatt. Det er heller ikke tillatt å motta tilbud via e-post fordi e-postløsningene ikke oppfyller sikkerhetskravene i forskriften.

Kravet om elektronisk kommunikasjon gjelder for alle anskaffelser over nasjonal terskelverdi som per i dag er på 1,3 mill. Det betyr at konkurranser som følger del II og III i forskriften må gjennomføres i KGV (Konkurransegjennomføringsverktøy). For oss i TFK betyr det at alle som gjennomfører konkurranser ute i våre enheter må ha tilgang til vårt KGV-system. Denne implementeringen vil bli prioritert av innkjøpstjenesten gjennom høsten parallelt med at vi gjennomfører kurs i både regelverk og bruk av KGV/KAV.

Æraen med høytidelig åpning av papirtilbud som er pent sortert i permer og pakket inn i pappesker, gråpapir - eller julepapir - er dermed forbi for oss innkjøpere og andre som gjennomfører offentlige anskaffelser.

For de som ønsker mer informasjon om temaet finnes det her:

(Bilde hentet fra freedigitalphotos.net)

Stikkord: KGV KAV Terskelverdi regelverk