Fylkeskommunens deltakelse i innkjøpssamarbeid berører oss alle

04.09.2018 13.23.34 av Renate Mortensen

Fylkeskommunen deltar i ulike innkjøpssamarbeid. To viktige avtaleområder hvor vi har innkjøpssamarbeid er på vikarbyråtjenester og leiebil. Dette er avtaler som berører mange i TFK. Her er en smakebit om avtalene.

Innkjøpssamarbeid med kommunene i Troms

Troms fylkeskommune har siden 1999 hatt et innkjøpssamarbeid med kommunene i Troms. Målet med samarbeidet var å oppnå stordriftsfordeler - bedre priser og tilbud fra leverandørene.

Stadige endringer i regelverk for offentlige anskaffelser samt utfordrende avtaleoppfølging var hovedårsak til at Fylkestinget i fjor vedtok å avslutte samarbeidet. Vi er imidlertid fremdeles berørt av samarbeidet gjennom avtaler som fortsatt er aktive og forpliktende for både fylkeskommunen og kommunene.

En avtale som berører mange av dere er «Vikarbyråtjenester». Denne konkurransen ble kjørt av Tromsø kommune, med fylkeskommunen som deltaker.

Vi har avtale om kjøp av vikartjenester med Adecco (1. prioritet) og Manpower (2. prioritet). Begge gjelder kjøp av tjenester på «Kontor, administrasjon og regnskap» og «Drift, kantine og renhold».

Vikarer vi leier inn har lønns- og arbeidsforhold i henhold hovedtariffavtalen.

Innkjøpssamarbeid med andre fylker

De fem nordligste fylkeskommunene (tidligere seks) utgjør Fylkeskommune Nord-samarbeidet (FKN). Kanskje har du bestilt hotellrom og oppgitt koden FKN? Nå vet du hvorfor :-)

Gjennom FKN har vi over lang tid kjørt felles konkurranser og inngått kontrakter på avtaleområder hvor leverandørmarkedet i hovedsak består av store, landsomfattende aktører og lokale knapt har eksistert, f.eks. på leiebiltjenester og landsdekkende hotellkjeder. Som stor kunde oppnår vi gode vilkår på reiseavtaler.

For tiden er vi inne i avtale på leiebiltjenester med Hertz og vi har hotellavtale med flere hotellkjeder, men med Scandic som hovedleverandør. Møre- og Romsdal har gjennomført konkurransene på begge avtaleområdene, men vi i innkjøpstjenesten har deltatt i arbeidet og administrerer avtalene for Troms. Skal du ut på tjenestereise, så bruk reiseavtalene våre. De er prismessig gunstige og vi har avtalevilkår som gir deg noen fortrinn du ellers ikke får.

Trenger du hjelp til å bestille eller du har noe å rapportere av positive eller negative opplevelser, så ta kontakt med oss i innkjøpstjenesten.

(Bilde hentet fra freedigitalphotos.net)

Stikkord: Samarbeid FKN Avtaler KAV